Mor havde taget en gang lækker hakket oksekød op (fra naboens grauvier-kvæg). I køleskabet lå et helt spidskålshoved, og spidskålssalat poppede op i hovedet på mig.
Jeg blev første gang introduceret til en udgave af 'spidskålssalaten' hos et vennepar til nytår. - og jeg var helt tosset med den :-) ... Jeg har nuppet en del af opskriften fra Frk. Saust, men valgte dog at købe mig til vinaigretten :-)
Ingredienser:
1 spidskålhoved
2 æbler (syrlige)
100 gram mandler
1/2 dl. sesamfrø
1 1/2-2 dl. Svansø dijon vinaigrette
1 1/2-2 dl. Svansø dijon vinaigrette
Fremgangsmåde:
- Snit kålhovedet fint og skær tilsvarende æblerne i fine skiver.
- Mandlerne halveres eventuelt, og ristes på panden. De tages af, og sesamfrøene ristes også lysebrune. (Lad mandler og frø køle af inden de blandes i salaten)
- Bland vinaigrette, kål, æbler, mandler og frø. Smag evt. til med ekstra salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar