Ingredienser:
50 g. gær
5 dl. lunkent vand
1 æg
90 g. hvedeklid
120 g. grahamsmel
160 g. groft rugmel
180 g. hvedemel
30 g. skårne rugkerner
30 g. knækkede hvedekerner
evt. ½ tsk salt
2 tsk. tørret rosmarin
Fremgangsmåde:
- Gæren udrøres i vandet
- De resterende ingredienser røres i (dejen bliver klistret)
- Stil dejen til hævning i 1 time. Har du tid til det, så gerne længere tid, hvor du rører dejen 'ned' hver halve time. På denne måde får gæren lov til at arbejde, og bollerne bliver mere luftige
- Bollerne sættes på bagepapir med to spiseskeer, og drysses med rosmarin eller andre kerner
- Bollerne hæver igen 30 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 minutter. (Bollerne må gerne være sprøde og have en go' farve under bunden)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar