Efter at jeg i slutningen af efteråret fik smidt en masse lækre madæbler i nakken af en af mine skønne veninder, har jeg ledt efter opskrifter, hvor jeg kunne bruge dem, så de ikke bare ender i fryseren som æblemos.
Jeg fandt denne opskrift på Morgenmuffins, lavet af Ditte Ingemann som blogger på TheFoodClub.dk. Meningen var egentligt at jeg ville lave den opskrift. Nu har jeg i stedet lavet disse æblemuffins med mit eget lille tvist :)
DET SKAL DU BRUGE:
100 g havregryn
100 g mandelmel
et nip salt
1,5 tsk bagepulver
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk kanel
50 g kokosolie (smeltet)
1 æg
1 dl mælk
0,5 banan
10 dadler
saft af halv appelsin (+ lidt appelsinkød)
æble
1. Blend havregryn og mandler i en minihakker (e.l.). Det skal nok gøres af et par gange.
2. Smid havregryn og mandler i en skål og tilsæt salt, bagepulver, kardemomme og kanel. Bland det.
3. Fjern stenene fra dadlerne og smid dem i minihakkeren sammen med 1/2 banan og saften af en halv appelsin (+ lidt af kødet). Blend det hele til en jævn masse.
4. Tilsæt æg, mælk, kokosolie og dadelmassen til de tørre ingredienser.
5. Tænd ovnen på 175 grader.
6. Hæld dejen i muffinsforme (ca. 15 stk), og tryk små æbleskiver ned i dejen.
7. Bag i 25-30 minutter.
(Jeg kunne ikke helt dy mig, og smeltede lidt hvid chokolade som jeg dyppede bunden af kagerne i...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar