Denne søndag morgen stod den så igen på mannagrød, denne gang med æble og kanel :-)
1# Kold mannagrød med varm hyldebærsuppe
Mannagryn
Mælk
Hyldeblomstsaft (gerne hjemmelavet :-))
Kartoffelmel
Fremgangsmåde
- Kog grøden som anvist på pakken.
- Hæld grøden i en skål og lad den stå et par timer så den er helt afkølet. Stil den evt. i køleskabet til sidst.
- Varm hyldebærsaften (herhjemme blev det mormors hjemmelavede :-D), og jævn den med kartoffelmel, så den bliver lidt tykkere. (OBS: husk at kartoffelmelen ikke må koge)
- Serveres med masser af kærlighed og hygge :-)
2# Mannagrød med æble og kanel
25 g. mannagryn
2,5 dl. skummetmælk
Salt efter smag
1/4 æble
½ tsk. kanel
En sjat ahornssirup
Fremgangsmåde
- Kog grøden som anvist på pakken (25 gram mannagryn til 2,5 dl. skummetmælk)
- Rør godt og tilsæt salt
- Hæl grøden i en skål (Jeg synes det smager bedst, hvis den lige får lov til at køle lidt af og sætte sig)
- Skær det kvarte æble i mindre stykker.
- Sæt en pande på medium varme og hæld ahornssirup og kanel på.
- Lad det varme lidt igennem, inden æblerne tilsættes. Tilbered dem et par minutter under omrøring.
- Læg æble/kanel-blandingen på mannagrøden og spis!
Uha, elsker havre og frugt-grød, men har faktisk ikke sat en skål mannagrød til livs siden jeg var barn - det kunne da være, at det skulle prøves igen!
SvarSletGod bedring.
- Anne
Ja, det er super lækkert, nemt og hyggeligt :)
SletSynes det lyder som en god idé at prøve igen... - her er det et stort hit! - måske ikke mindst fordi at det vækker en masse gode barndomsminder frem :)